Aktuelt

maj 2022
Neighbourhood Remarks publikations-serie er ‘på trapperne’. Her i løbet af foråret udgiver Sigrids Stue de første fire publikationer i serien.  Den første release og projektpræsentation finder sted d. 19. maj i Sigrids UdeStue kl. 16

Velkommen til Simone Vohlert, som er vores nye projekmedarbejde. Hun varetager bl.a. vores opgave som koordinator i GAf (Gellerup Art Factory) indtil august mdr.

april 2022
Mapping Gellerup – installation og  video præsenteres nu i BLIXEN – Aarhus Kommunes adm. bygning i Gellerup fra d. 21. april til d. 12. maj

Mathilde Zanchetta – specialestuderende fra Human Geography / Amsterdam Universitet er i april måned tilknyttet Sigrids Stue, hvor hun som en del af sit speciale indgår i vore aktuelle projekter og daglige arbejde.

marts 2022

Jobopslag

Projektmedarbejder i Sigrids Stue – kunstplatform i Gellerup
Vi søger hurtigst muligt en projektmedarbejder til at indgå i Sigrids Stues tværfaglige team og tage del vores aktive daglige arbejde, projekter og samarbejder.         se hele opslaget her: projektmedarbejder

dec. 2021 – febr. 2022

Sigrids Stue (SIS) er en del af paraplysamarbejdet Gellerup Art Factory (GAF), som varetager et stort lokale i det nye Sports- og Kulturcampus i Gellerup. Dette muliggjorde at SIS fra dec. 2021 til marts 2022 kunne benytte de nye faciliteter til færdiggørelse af Mapping Gellerup – en installation og et samarbejdsprojektet  med den engelske arkitekt Carl Fraser og det gjorde at vi kunne give Camilla Nørgård mulighed for at arbejde videre på Et sted er et netværk – (udsmykningsopgave til det nye Sundhedshus i Gellerup) i str. 1:1.

D. 8 dec. åbnede campus og som en del af vores bidrag til GAF efterårsfestival inder titlen KUNST&KAFFE præsenterede vi Mapping Gellerup, Et sted er et netværk samt projekterne Vi flyver som vinden blæser og NetWork alt imens vi serverede arabisk kaffe fra vores mobile kaffevogn.

Vi flyttede sådan set alle vore aktiviteter til GAF lokalet i perioden: tegneskolen, værkstedsarbejde, arbejdsmøder og præsentationer af flere projekter.

Mapping Gellerup, NetWork samt videoen Mapping Gellerup -glimt fra Sigrids Stues arbejde præsenteres nu i Mellemrummet v. Gellerup Bibliotek indtil ca. d. 1. april. Her er der d. 2. marts kl. 16.30 afholder vi endnu et KUNST&KAFFE arrangenment:  artist talk med Carl Fraser

…………………………………….

2021

link til seneste nyhedsbrev

HaveVærdi
Vi afholder i øjeblikket havevandringer til de fine nyttehaver på Dortesvej, hvor vi også selv dyrker et lille jordlod. Vi diskuterer og sætter fokus på havernes historie, aktualitet og tilsyneladende korte fremtid jvnf aktuelle byudviklingsplaner.

Tegneskole og Byværksted for børn
Tirs. d. 15. sept. åbnede vi, i en corona venlig udgave, igen op for vore projekter for børn.  Så skønt at se børnene igen. Vi gik alle i gang med et nyt byrums- bænkeprojekt.

STEN STI DIGE 
D. 1. okt. 2020 åbner vi Sigrids UdeStues nye lokation med de nye projekter STEN STI DIGE af Camilla Nørgård og Plantesanatoriet af Lars Henningsen. Vi har desuden produceret vimpler og flag til vores nye ‘selfmade’ flagstang.

Beyond Verbal 
I efterårsferien 2020 er Sigrids Stue vært for den 3. mobility, som blev aflyst i april pga Corana situatuonen.  Fra d. 15 – 21 okt 2020 organiserer vi workshop og talks om kunst, køn, repræsentation og det offentlige rum. Vi får gæster fra bl.a. Stockholm og Istanbul. Program offentliggøres senere.

___________________________________

Sigrids UdeStue – ny lokation
Jan/febr. 2020
Vi flytter Sigrids UdeStue i løber af januar og februar – og holder derfor midlertidig pause i Sigrids Stues Tegneskole for børn, som holder til i Udestuen. Vi flytter lidt længere ned af Karen Blixens Boulevard – til pladsen nord for Nordgårdhallen.
Indtil vi er endelig flyttet og på plads med UdeStuen arbejder vi ud fra lejligheden på Dortesvej. Her kan vi træffes hver tirsdag kl. 16 – 18.

Sigrids Stue  – Artist in residency
Carl Fraser GB er indtil d. 9. februar igen på arbejdsophold i Gellerup og fra d. 10 febr. flytter Byvandrer Pernille Stentoft DK ind i vores residence lejlighed.

Beyond Verbal workshops – i samarbejde med Gellerup bibliotek
d. 11 og 12 februar afholder vi Beyond Verbal workshop (collective decision making)BEYOND VERBAL
 2019 – 2021
Transnational meetings and workshops:
– Stockholm / Rinkeby 21 – 30 okt. 2019 – workshop: Individual
nov. 2019: Test-workshops in Gellerup: Sigrids Stue in collaboration with Gellerup Library and a local pree schools

– Istanbul / Tarlabasi 24 – 28 jan  2020 – workshop:
teamwork, collectivity
– Aarhus / Gellerup 24 – 28 april 2020 – workshop: participation, social community, public space

Beyond Verbal is a 2 year long project on art, gender, early childhood education and care
Beyond Verbal  is an exchange and cooperation between pre schools, independent art organizations, and universities in SE/Stockholm and Rinkeby, TR/Istanbul and Tarlabasi and DK/Aarhus and Gellerup.

Sigrids Stue is 1 of 3 partners in Beyond Verbal  (EU Erasmus+ projekt)


BAZAAR
RHIZOME. PROJECT BAZAAR # 1
Work meeting / debate
14. november 2019, City Culture Institute in Gdańsk

On participatory forms of art creation and design
Presentation of Sigrids Stue


IDENTITY AT STAKE II
 –
Minidebat / Mini-Debate
Lørdag d. 12. oktober kl. 10 -14, Sigrids UdeStue

Via præsentioner af aktuelle og individuelle projekter udarbejdet i Gellerup diskuterer vi kunstens, kunstnerens og beboerens mulighed for handling, deltagelse, medbestemmelse, og identitetsskaben i de store forandringsprocesser og aktuelle gentrificering der sker i området.

Oplæg v. bl.a.:
Maj Hasager, Signe Meisner, Lars Henningsen, Aisha Amin, Marie Markman, Ambra Molinari, Hanaan Yusuf, Grete Aagaard mf

Nyhedsbreve / news letters

News / briefing jan. 2021

News / briefing febr. 2020

News / nyhedsbrev aug. – dec. 2019

News / nyhedsbrev maj 2019

News / nyhedsbrev sept./okt. 2018

News / nyhedsbrev maj 2018

News / nyhedsbrev febr 2018

News / nyhedsbrev nov. 2017

News / nyhedsbrev juni 2017

News / nyhedsbrev marts 2017

News / nyhedsbrev november 2016

News / nyhedsbrev maj 2016